Sagt om «Ungdommens PFU»

Henriette Hestad

Henriette Hestad, medieelev ved Laksevåg videregåenden skole.
Foto: Arnt Sommerlubnd

Les her hva elever, lærere og mediefolk sier om Ungdommens PFU:

Henriette Hestad, deltaker i ungdomspanelet på NMD-UNG og på Norsk Redaktøforeningens vårmøte:

«Jeg syns det var en utrolig bra og lærerik dag eller dager. Det å ha ungdommens PFU sammen med redaktører er noe jeg tror skapte stort engasjement blant ungdommene og førte til at flere tenkte over vvp. Det var veldig gøy og få lov til å si meningene sine og vite at det er ikke noe rett eller galt, men at det faktisk er meninger som er viktig! Håper konseptet blir tatt i bruk i resten av landet og at det blir en suksess!»

Rolf Næss, seksjonsleder Medier og kommunikasjon, Akademiet Bergen:

«Det faglige innholdet var meget bra i år. Elevene (og lærerne) har gitt fantastiske tilbakemeldinger på»Ungdommens PFU». Seansen er meget aktuell i forhold til læreplanen i Medier og kommunikasjon i VG1, VG2 og VG3, der presseetikk står svært sentralt. Jeg kommer garantert til å bestille undervisningsmateriell fra «Hvor har du det fra» til høsten.»

Michael Hopstock, avdelingsleder i Medier og kommunikasjon, Nesbru videregående skole:

«Jeg tror dette er en form som skal fungere. Bra med lokale og aktuelle saker. Bra å få innsikt i vurdering av konkrete saker av folk som har sittet midt oppe i det. Så for meg virket dette som et godt opplegg. Elevene syntes også at det var interessant og at det fungerte.»

Svein Ove Isaksen, redaktør i Røyken og Hurums Avis:

«Var dette en nyttig øvelse? Absolutt – sett fra mitt ståsted var det nyttig, fordi det ble en ny vinkling på temaet presseetikk og jus (og litt oppfriskning). Interessant å diskutere dette med ungdom og opp mot det redaktøransvaret de har på vegne av seg selv i sosiale medier. Ikke bare har alle redaktører godt av å komme seg ut og diskutere med ungdom, det er også viktig å bevisstgjøre ungdommen på presseetikk og jus.»

Mari Anne Hvamb, journalist og lærer i Medier og kommunikasjon, Røyken videregående skole:

«Ja, dette var en nyttig øvelse. Bevissthet på etikk i en tid hvor de fleste publiserer og bruker medier individuelt er kjempeviktig, som en del av ungdommenes allmennkunnskap. Røde og grønne kort for å avgjøre og diskutere saker var et spesielt godt grep! Bra med eksempler på etiske dilemmaer som elevene kjenner til fra nyhetsbildet.»

Helle Utne, lærer for 3. klasse ved Røyken videregående skole:

«Elevene syntes det var svært lærerikt og interessant og vil gjerne ha flere slike timer. De syntes det var spesielt bra at de fikk selv være med å vurdere hva som skulle være med eller sensureres bort av tekster og innhold i avis. Da fikk de brukt refleksjon. Jeg ser og at de nå stiller ekstra sterkt til oppgaver som kan gis til eksamen. Dette var et virkelig flott og virkrlighetsnært undervisningsopplegg.»

Anne Holøien, faglærer i Medier og kommunikasjon ved Elvebakken videregående skole:

«Vi er superførnøyde og det er elevene også! Elevene sier: Morsomt, spennende og fint å få delta – veldig fint opplegg. – og vi slutter oss til denne oppsummeringen.»

Anders Nyland, sjefredaktør i BA, deltaker i redaktørpanelet på nmd-UNG:

«Morsomt, utfordrende og lærerikt! Et veldig bra konsept jeg tror gir unge godt innblikk i presseetikk og pressejuss, samtidig som de nok får noen aha-opplevelser knyttet til sin egen bruk av sosiale medier.»

Svein Arne Haavik, redaksjonssjef i VG, deltaker i redaktørpanelet på nmd-UNG:

«Meget positivt overrasket over ungdommens engasjement og vurderinger. På mange områder er ungdommen åpenbart enda mer etisk restriktive enn Vær Varsom-plakaten skulle tilsi. Det er åpenbart at det å figurere i sosiale medier har oppdragende effekt på spredning av tekst og bilder som ikke er akseptable.»

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s