Når undersøkende TV blir både PFU-klage og skoleoppgave

NRKs program "Folkeopplysningen" og PFU-klagen på episoden om "supermat" er blitt skoleoppgave i videregående skole. Foto: Skjermdump fra ndla.no

NRKs program «Folkeopplysningen» og PFU-klagen på episoden om «supermat» er blitt skoleoppgave i videregående skole. Foto: Skjermdump fra ndla.no

NRK sin dokumentarserie «Folkeopplysningen» satte fokus på supermat i sin første episode i sesong 2. Det ble det både PFU-klage av og en skoleoppgave for elever i videregående skole.

Skoleoppgaven setter fokus på så vel programmet, som på reklame og bloggere. Dermed må elevene ta stilling alt fra kildekritikk til presseetikk, undersøkende journalistikk og TV-dramaturgi.

Denne oppgaven laget av lektor Grethe Melby, og er en av flere oppgaver i et skoleopplegg i regi av «Hvor har du det fra?» – Kampanjen for journalistikken. Skoleopplegget har laget i samarbeid med Nasjonal digital læringsarena (NDLA), TV2 Skole og NRK Skole. Skoleopplegget er i første omgang knyttet til læreplaner og kompetansemål i samfunnsfag og mediefag.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s