Prøv «Ungdommens PFU» – last ned her!

Elever ved Røyken videregående skole prøver seg på Ungdommens PFU

Elever ved Røyken videregående skole prøver seg på Ungdommens PFU, og stemmer «ja» (grønt) eller «nei» (rødt) til publiseringen. Foto: Svein Ove Isaksen

Prøv deg på etikk og dilemma i både redigerte og sosiale medier. Last ned eksempelsamlingen til «Ungdommens PFU» her og prøv det i klasse; på skolen eller i mediehuset.

Vedlagt finner du også en manual, som gir en fyldig beskrivelse av hva «Ungdommens PFU» er, hvordan det er bygd opp og hvordan det kan gjennomfører på alt fra 1 til 3 skoletimer.

Last ned dokumentene nedenfor – eller gå til denne siden: «Ungdommens PFU«:

Kort beskrivelse:
Rollespillet kan brukes på alt fra 1 til 3 skoletimer. Lærere kan invitere lokale journalister og/eller redaktører til å fortelle om dagsaktulle hendelser.

Ungdommens PFU kan også brukes som grunnlag eller del av en større skoleprosjekt.

«Du bestemmer» – test de etiske refleksene!
Her kan unge få teste seg på etiske problestillinger knyttet til såvel redaktørstyrte medier som til sosiale medier. Er det riktig å bruke? Er det riktig å publiserer? Deltakere svarer «JA» eller «NEI» – og inviteres til en refleksjon om hvorfor/hvorfor ikke.En eksempelsamling og veiledningsmanual

Opplegget består av en eksempelsamling (presentasjon), og en manual som er brukerveiledningen for lærere og mediefolk som skal bruke den.  Eksempelsamlingen har flere eksempler enn du rekker på en time, så her kan man velge og vrake.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s