Hvorfor kampanje?

Kampanjen har som mål å «synliggjøre den demokratiske verdien av uavhenig journalistikk i redigerte medier».

Målgruppen: Unge i alderen 15-19 år

Kampanjen har som mål å bidra til at unge i aldersgruppen 15-19 år blir bedre og mer kritiske mediebrukere gjennom kjennskap til journalistikk; til metode og medieetikk.

Dette er en målgruppe som snart skal delta i valg, og kampanjen ønsker at det skal bruke de redigerte mediene til å delta i samfunnsdebatten.

Et mangfoldig og fragmentert mediebilde

Antall mediekanaler har økt kraftig de siste 20 åra. I et ytringsfrihetsperspektiv er dette mediemangfoldet velkommen, samtidig som det fragmenterte mediebildet byr på utfordringer når folk flest skal navigere mellom fakta og usannheter. Her har de redigerte mediene en viktig rolle i forhold til sitt samfunnsoppdrag; å gi informasjon, og skape debatt og utøve samfunnskritikk. 

Åpenhet – også om journalistikken

I en mangfoldig og fragmentert mediehverdag er det viktig at de redigerte mediene forteller om sitt virke; om journalistisk metode og medieetikk. I det fragmenterte mediebildet er ikke medienes samfunnsoppdrag like synlig og selvfølgelig som før. Journalistikken har bestandig krevd åpenhet fra myndigheter og maktpersoner. Derfor må også journalsitikken vise åpenhet om fag og metode; hva som ligger bak våre valg før publisering av en sak.

Internett; mulighet og utfordring

Internett har gjort det mulig for «alle» å publisere. Samtidig kan nettdebatten være utfordrende for «de svake» stemmene når de vil bli hør. De redigerte mediene har et særlig ansvar for å la ulike syn komme til uttrykk.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s